Vakantiebestemmingen Groenland

Fascinerende vakantiebestemmingen op Groenland.
Het eiland Groenland is een bijzondere vakantiebestemming. Het land is bijna het gehele jaar door bedekt met ijs waarbij alleen een gedeelte van de kuststrook permanent bewoont door de ongeveer 60.000 inwoners. Op Groenland komt de westerse wereld samen met de oorspronkelijke bewoners, de Inuit. De overweldigende natuur met zijn fjorden en gletsjers is een reisdoel op zichzelf. Er is altijd de kans om het de aurora, het noorderlicht te bewonderen.

De ijskoude winters met temperaturen tot min 50 veranderen in de zomer naar een temperatuur tussen de 0 en 10 graden aan de kust, met uitschieters naar 20 graden aan de zuidwestkust. Juni tot september zijn de beste maanden om het land te bezoeken. Kom hieronder meer te weten over de vakantiebestemmingen Groenland.

Avontuurlijke vakanties op Groenland

Vakantiebestemmingen Groenland
Het unieke landschap van Groenland.

Door de permanente aanwezigheid van ijs leent Groenland zich zeer goed voor een avontuurlijke vakantie. Trektochten met een sneeuwscooter, hondensleetochten of wandelvakanties horen tot de mogelijkheid. Via het water is het land per boot of kajak te ontdekken. Mountainbiken door het ruige en besneeuwde landschap geeft de sport een geheel eigen dimensie. Meer comfort geeft een rondreis per auto met overnachting in diverse hotels. Het is aangenaam vertoeven in de openlucht warmwaterbronnen van Qaqortoq, Nanortalik en in de Diskobaai. Tijdens een bezoek aan het historisch museum van Groenland in het plaatsje Paamiut leer je veel over het verleden van het eiland. Het nationaal museum in de hoofdstad Nuuk richt zich op geologische, historische en archeologische vondsten. De best bewaarde Viking kerkruïnes zijn te bezichtigen bij de plaats Hvalsey.

Vakantiebestemmingen Groenland
Een prachtige ijsrots in Groenland.

Natuurschoon van Groenland

Groenland bezit een geheel eigen flora en fauna van dieren en planten die de kracht bezitten om in het ruige klimaat te overleven. Tijdens de reis kan je in aanraking komen met ijsberen, muskusossen, poolvossen, poolhazen en rendieren. Van de vogels zijn sneeuwuilen, eidereenden en zeearenden veel voorkomend.

Ondanks de kou zijn er 315 plantensoorten op het eiland aanwezig. Behalve korstmossen zijn hele velden bezaaid met kamille, heide en Arctische papaver die tijdens hun bloeiperiode een prachtig schouwspel geven. Zelfs paddenstoelen zoals morieltjes en eekhoorntjesbrood zijn op Groenland te vinden.