Vakantie Groenland zomer

De zomer biedt veel contrasten tijdens de zomer en dit in een land dat voor het grootste deel van het jaar is bedekt met sneeuw. Het smeltwater injecteert als het ware nieuw leven in de grond en overal lijken bloemen en groen te ontspruiten. Dit geldt vooral in Zuid- en Oost-Groenland, maar ook in de fjorden van centraal Groenland kun je ervaren dat het groen en de gele boterbloemen er welig tieren. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Groenland in de zomer (vakantie Groenland zomer).

Vakantie Groenland zomer, meer informatie:

  • Het leven in de zomer
Vakantie Groenland zomer
Het prachtige landschap van Groenland.

Ten noorden van de poolcirkel schijnt de middernachtzon waardoor het leven in de dorpen bijna continue doorgaat. Het zien van kinderen die ’s nachts spelen is niet uitzonderlijk en tijdens hun zomervakantie hebben ze geen reden om dit niet te doen. Bedtijd is zeker niet aan de orde tijdens deze periode van het jaar. Je kunt er tijdens de zomer genieten van de vele geschenken van de natuur zoals forellen en bessen. In Zuid-Groenland zijn raven een populaire delicatesse.

  • Perfecte foto

Veel ochtenden in Groenland hebben een mistige start. Op zulke dagen kunnen we alleen maar aanbevelen dat je naar een fjord gaat met jouw camera. Je kunt er het beeld van de optrekkende mist vastleggen waarbij de ijsbergen en de bergtoppen boven je hoofd stilaan zichtbaar worden en de warmte van de zon zich stilaan verspreidt.

  • Actieve vakantie of ontspanning
Vakantie Groenland zomer
Het unieke landschap van Groenland.

In de zomer zijn er verschillende manieren om jouw vakantiedagen te vullen. Je kunt in een rustig tempo de natuur bewonderen en helemaal ontspannen. Maar je kunt ook kiezen voor een actieve vakantie en klimmen, duiken, grote wandelingen maken, enzovoort. Afhankelijk van de regio worden ook verschillende mogelijkheden aangeboden.

  • Temperatuur in Groenland

Ook tijdens de zomer moet je warme kleding meenemen. Op het water is het vaak heel koud. De temperaturen boven land variëren in de zomer meestal tussen vijf en vijftien graden Celsius in de schaduw. Verder naar het zuiden is het iets warmer. Dat lijkt misschien niet veel wanneer je gewend bent om op vakantie te gaan in een mediterraan land. Toch voelt het in Groenland vrij warm en comfortabel aan vanwege de sterkte van de zon en de droogte van de lucht. Het zal je misschien verwonderen dat mensen in de zomer een korte broek en T-shirt dragen. ’s Avonds heb je dan wel wat extra warme kledij nodig.