Rondreis West Groenland

West Groenland is misschien wel het meest bekende gebied van Groenland. Naar dit gebied gaan de meeste rondreizen. In dit gebied zijn ook veel steden en dorpjes. Benieuwd wat je kunt beleven in West Groenland? Lees hieronder meer over een rondreis door West Groenland en meer informatie.

Wat is er allemaal te zien in West Groenland?

 • Rondreis West Groenland
  Het unieke landschap van Groenland.

  Ilulissat is de derde grootste plaats van Groenland, maar een echte publiekstrekker. Ilulissat betekent ijsberg. Deze plaats ligt dan ook aan een groot ijsfjord. Je kunt per boot, vliegtuig of helikopter een toch maken langs de ijsschotsen. De grootste ijsbergen hebben een diepte van 250 meter. Deze plaats is erg uitgerekt. Ook is het een sleegebied, er worden hier wel 3500 sledehonden gehouden.

 • Ook de Diskobaai is een bezoek waard. Je kunt per boot langs de hoge ijsbergen varen. Je kunt dit combineren met een bezoek aan Ilimanaq. Dit is een kleine nederzetting waar mensen wonen die nog uitsluitend leven van de jacht en de visserij.
 • Nuuk is de hoofdstad van Groenland. Hier kun je veel sportieve activiteiten ondernemen. Nuuk heeft haar eigen luchthaven en tegenover deze luchthaven staat twee skiliften. De werelds moeilijkste
  Rondreis West Groenland
  Huisjes in Groenland aan het water.

  golfbaan vind je in Nuuk. Ook aan wandelaars is gedacht. Er zijn verschillende wandelroutes. Ook zijn er culturele activiteiten zoals diverse musea. Wil je even bijkomen? Dan kun je in Nuuk ook een bezoekje brengen aan de bioscoop.

 • Wie droomt er niet van om een walvis in het echt te zien? Er worden regelmatig walvissafari’s georganiseerd. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij de Diskobaai. In de zomer komen hier veel bultruggen die opzoek zijn naar eten.
 • Iets noordelijker ligt de plaats Savissivik. Savissivik ligt op een eiland wat omringd wordt door enorme gletsjers. Omdat deze plek minder toeristisch is, leer je meer van de plaatselijke bevolking. De plaatselijke bevolking bestaat uit 60 inwoners. Je kunt het eiland te voet of met een hondenslee ontdekken.

Wanneer je besloten hebt om naar West Groenland te gaan dan kan je op één van de buttons klikken om de reizen te bekijken bij de reisorganisaties.