Reizen in Groenland

Een reis naar Groenland boeken? Groenland is een unieke vakantiebestemming waar je zowel helemaal tot rust kan komen, als versteld kan komen te staan door de rijke historie en cultuur. Wil je weten wat je allemaal kunt verwachten van een reis in Groenland? Dan mogen deze elementen niet ontbreken tijdens je reis in Groenland. Op deze pagina kom je meer te weten over de reizen in Groenland en heb je de mogelijkheid om bij de reisspecialist een unieke reis uit te zoeken.

Van plan om te gaan reizen door Groenland?

 • Reizen in Groenland
  Het unieke landschap in Groenland.

  Groenlands eten
  Groenland heeft een eigen keuken die zowel geprezen als afgeraden wordt. Maar je moet het eigenlijk gewoon proberen. De keuken is gebaseerd op eten van de Eskimo’s, waar je veel vis kunt verwachten en op het eten van de jacht. Wild vlees is typisch in de Groenlandse keuken.

 • Steden in Groenland.
  Groenland kenmerkt zich aan de rijke en ongerepte natuur, maar heeft ook prachtige steden en plaatsen met rijke historie. De hoofdstad Nuuk bijvoorbeeld is een plaats die je gezien moet hebben tijdens je reis. Het heeft karakteristieke architectuur en veel leuke barretjes en restaurants. Ook het grootste museum van Groenland is in Nuuk waar je zowel voor de historie van het land

  Reizen in Groenland
  Een bijzondere plek op Groenland.

  terecht kunt als voor de nationale kunstenaars en hun werken. De plaats Kulusuk heeft 300 inwoners en is een pittoresk stadje aan de kust welk ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. De stad Illulissat wordt door Unesco beschermt vanwege de ijsfjord en trekt jaarlijks enorm veel toeristen die dit natuurverschijnsel willen zien. De stad zelf is ook zeker de moeite waard.

 • Nationaal Park
  Het nationale park van Groenland is niet alleen prachtig, maar ook het grootste nationale park ter wereld. Je kunt hier wandelen of met een husky slee mee gaan. Het is een uniek park dat veel verschillende unieke natuurverschijnselen huisvest.

Ga op reis naar Groenland en geniet van alles wat dit land te bieden heeft. Van natuur tot cultuur en prachtige pittoreske plaatsjes en steden. Probeer de nationale keuken en bezoek een van de velen musea over de geschiedenis van dit land. Er is genoeg te beleven in Groenland, een perfecte vakantiebestemming.