Reizen Groenland

Reizen naar Groenland belooft gegarandeerd een unieke ervaring te worden. Zelfs de meest doorgewinterde reizigers verbazen zich breeduit over alle indrukken van het land. Dit koude gebied ligt tussen Canada en Denemarken in. Officieel hoort Groenland bij het koninkrijk van de Denen. Maar als het erop aan komt dan stellen ze zich zelfstandig op. De inwoners spreken bijvoorbeeld hun geheel eigen taal. Als toerist kom je er dus niet mee weg als je alleen een paar woorden Deens spreekt. Ze hebben ook hun eigen taal. Veel bevolking loop je in de meeste gebieden van het land maar zelden tegen het lijf.

Naar verhouding wonen erg maar weinig Groenlanders op de oppervlakte van het onderbelichte land. Kom hieronder meer te weten over de reizen die er te maken zijn naar Groenland. Ook heb je de mogelijkheid om de prijzen te bekijken bij de reisspecialisten.

Reizen Groenland, meer informatie

  • Overal op voorbereid
Reizen Groenland
Groenland.

Ergens misleidt de naam het beeld dat buitenlanders van hun bestemming vormen. Met de volgende kennis op zak staat niemand verbaasd te kijken tijdens de reis. In de eerste plaats doet Groenland haar naam geen eer aan. Een groot deel van het landschap bedekt zich onder een dikke laag ijs. Met een beetje research voor reizen naar Groenland kom je daar al snel achter. IJsland zou dus eigenlijk een veel toepasselijkere naar zijn! Tachtig procent van het land ligt onder de ijslaag, dus dat is behoorlijk veel. Wees daarom voorbereid welke kleding je op voorhand in je koffer doet.

  • Nog meer handigheidjes
Reizen Groenland
Het unieke Groenland.

De Groenlanders mogen dan wel deels hun eigen taaltje spreken, maar ze gebruiken nog altijd de Deense munt. Voor vertrek wissel je euro┬┤s in voor kronen bij een grenswisselkantoor op de luchthaven of soms ook op een treinstation. Met hun volkslied volgen de inwoners van Groenland wel hun eigen lijn.

Ze kennen een speciaal lied waar ze ongetwijfeld met trots aan denken. Mocht je daar zoeken naar nieuwe vrienden dan weet je dus hoe je indruk maakt. Tot slot valt een reis naar Groenland liefhebbers van insecten zeer aan te raden. Op het land leven honderden verschillende soorten! Ook dat geeft reden om naar Groenland te vliegen.