Reizen Groenland Spitsbergen

Voor wie avontuurlijk is, van landschappen en kou houdt zijn er reizen te maken naar Groenland en Spitsbergen. Wellicht niet heel erg voor de hand liggend, maar dat maakt het juist zo spannend en origineel. De eilanden bieden je namelijk zoveel meer dan je aanvankelijk zou denken. De flora en fauna zijn daar een heel groot voorbeeld van. Uitgestrekte landschappen, sneeuw, ijsbergen. Het is maar een hele kleine greep uit het aanbod dat je er uiteindelijk zal vinden. Reizen Groenland Spitsbergen zal er sowieso voor zorgen dat je er, zelfs jaren nadien, nog van geniet.

Reizen Groenland Spitsbergen, meer informatie

  • Reizen Groenland Spitsbergen
    Het unieke landschap van Groenland.

    Sledes en jetski

Sledes en de jetski zijn vervoersmiddelen die zeer functioneel zijn, maar die ook voor de ultieme ervaring zorgen, waarmee je helemaal een kunt worden met Groenland of Spitsbergen. Prachtige landschappen trekken aan je voor bij, terwijl je van het ene punt naar het andere punt trekt. Je doet er wel heel slim aan, als je voor deze vervoersmiddelen kiest, om je heel warm aan te kleden. Het kan namelijk bijzonder koud worden in deze noordelijke gebieden.

  • De schoonheid van het Noorden
Reizen Groenland Spitsbergen
Prachtige huisjes tussen de sneeuw in Groenland.

Juist omdat Groenland en Spitsbergen niet voor de hand liggen, zal je daar nog de pure schoonheid vinden, die in veel toeristische gebieden al verloren is gegaan. Je waant je in gebieden waar maar weinig mensen geweest zijn. Juist dat biedt dat extra tintje aan de reis. Neem daar een eventuele blik op het Noorderlicht bij, de verhalen van de locals en je verzekert jezelf van een onvergetelijke reis.

Hoewel Groenland en Spitsbergen twee totaal verschillende gebieden zijn, is deze reis toch goed te combineren. Wil je het meeste kans maken om het Noorderlicht te zien. Een natuurlijk verschijnsel dat in beide gebieden goed zichtbaar kan zijn, dat is de winterperiode de beste reisperiode.