Reizen door Groenland

Groenland is een eiland dat ligt ten noorden van Amerika. Groenland wordt gekenmerkt door grote ijsschotsen en grote onbewoonbare gebieden. Ben jij klaar om rond te reizen door dit ijspaleis? Kom hieronder meer te weten over het reizen door Groenland, wat er o.a. mogelijk is en ook heb je de mogelijkheid om de reizen te bekijken welke er te maken zijn naar Groenland.

Reizen door Groenland
Reizen door Groenland

Reizen door Groenland

 • Wie gewend is iedere dag in de auto te zitten, zal moeten wennen aan het vervoer in Groenland. Reizen door Groenland is namelijk een behoorlijke uitdaging. De auto wordt eigenlijk alleen gebruikt binnen dorpjes. E zijn niet veel wegen en autorijden in onbegaanbaar gebied kan erg gevaarlijk zijn. Groenlanders willen in de winter weleens de auto pakken voor de jacht. Ze rijden dan over het ijs om geschikte visplekken te vinden.
 • Het vliegtuig wordt vaak gebruikt om grote afstanden af te leggen. Je kunt dus op de aankomst dag ook met het vliegtuig aankomen.
 • In Groenland gaat veel vervoer over water. De inwoners gebruiken de boot vaak om naar andere dorpen of steden te komen. Ook
  Reizen door Groenland
  Het prachtige landschap van Groenland.

  gebruiken ze vaak eigen boten om te kunnen vissen. Voor toeristen is het leuk om met een lokale boot te reizen. Je leert hierdoor namelijk veel over de lokale bevolking. Ook kun je regelmatig een cruise boeken en kun je op deze manier genieten van de prachtige uitzichten en de bijzondere dieren.

 • Kajakken is een algemeen begrip in Groenland. Kinderen leren al vroeg hoe ze moeten omgaan met de kajak en volwassenen gebruiken de kajak vaak om naar hun werk te komen. Kajakken hoeft niet heel gevaarlijk te zijn, want bij het huren van een kajak krijg je vaak een kaart mee en informatie over de wind en de stromingen.
 • Voor inwoners van Groenland is een tocht met sledehonden een ideale manier om voedsel te verzamelen. Maar voor toeristen worden ook vaak tochten georganiseerd
 • Groenland kent nauwelijks openbaar vervoer.

Wanneer je de reizen wilt bekijken dan kan je op één van de buttons klikken om naar de specialist te gaan.