Reisperiode Groenland

De beste reisperiode van Groenland. In welke tijd kan je naar Groenland gaan? Wat is de reisperiode Groenland?
Natuur in zijn puurste vorm, dat is waar Groenland voor staat. Groenland ligt in de Atlantische oceaan en behoort tot het koninkrijk van Denemarken. Wat maar weinig mensen weten is dat Groenland het grootste eiland ter wereld is. Ondanks dat Groenland enorm groot is, wonen er maar weinig mensen op dit eiland. Hierdoor is de natuur in perfecte staat gebleven. Kom hieronder meer te weten over de reisperiode voor Groenland.

Welke reisperiode voor Groenland?

Natuur in zijn puurste vorm

Reisperiode Groenland
Groenland.

Bijzonder is dat Groenland voor 80 procent bestaat uit ijs. Doordat veel gebieden niet goed bewoonbaar zijn, heeft het eiland een lage bevolkingsdichtheid. Hierdoor is de natuur in Groenland vrijwel onaangetast gebleven! Doordat Groenland een bergachtig landschap heeft, zijn er veel gletsjers te zien. Naast het ijsklimmen, maken van bergwandelingen en het bewonderen van gletsjers, vallen hier ook prachtige dieren te spotten. In Groenland leven onder andere zeehonden, walvissen en poolberen. Een dagje walvissen of poolberen spotten mag dus zeker niet ontbreken tijdens je rondreis door Groenland. Breng ook een bezoekje aan de oorspronkelijke bewoners van het land: de Inuit-bevolking.

Wat is de beste reistijd / reisperiode?

Het is goed om rekening te houden met de reisperiode wanneer je naar Groenland gaat. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van 10 tot 12 graden Celsius. In de winter kunnen de temperaturen sterk verschillen. In het zuiden zijn de winters vrij mild (min 10 graden in de nacht en lichte vorst overdag). In het Noorden is het zowel ‘s nachts als overdag erg koud. In het binnenland hoef je niet raar op te kijken van temperaturen van gemiddeld min vijftig graden Celsius overdag.

In het Noorden komt van november tot en met februari de zon niet op. Door de donkere dagen is het noorderlicht gedurende deze periode het best te zien.  In mei, juni en juli is het 24 uur per dag licht. Wil je veel van Groenland zien dan kun je dus het best van juni tot en met augustus reizen.

Meer informatie is te vinden op: