Reis naar IJsland Groenland

Als we het over de twee grootste eilanden ter wereld hebben, dan praten we natuurlijk over Groenland en IJsland. Twee immens grote eilanden, waar de natuur nog een prominente plaats inneemt. Niet vreemd dus dat een reis naar IJsland Groenland steeds vaker wordt gekozen. Immers, daar is het avontuur nog te beleven, om over de flora en fauna maar te zwijgen. Deze twee eilanden zijn heel goed met elkaar te combineren en zullen absoluut tot een vakantie gaan behoren die je nooit zal vergeten. Lees hieronder meer over een reis naar IJsland Groenland.

Reis naar IJsland Groenland, meer informatie:

  • Sneeuw, groen, geisers
Reis naar IJsland Groenland
Het unieke landschap in Groenland.

Beide eilanden liggen noordelijk. De winters kunnen er bar koud zijn, dus goede warme kleding is een absolute vereiste als je op pad gaat. Afgezien daarvan weet je zeker dat je uitgestrekte landschappen tegen zal komen, waar de slede wellicht nog het beste vervoersmiddel is om van A naar B te komen. Bergen aan wisselen het geheel af en wat te denken van een geiser in IJsland? Het is een natuurverschijnsel dat minstens zo adembenemend is als het Noorderlicht.

  • Het noorderlicht in Groen- en IJsland
Reis naar IJsland Groenland
Het unieke landschap van Groenland.

Je kent die plaatjes vast wel. Van dat prachtige, groene licht, dat speels aan de hemel de aandacht opeist. En terecht uiteraard, want het is een fenomeen waar je uren naar kunt kijken. Het is in beide landen waarneembaar. De winterperiode is hier de beste tijd voor en het is iets dat je nooit meer zal vergeten.

Uiteraard ben je, om dit te willen zien, wel afhankelijk van een aantal factoren. Het weer is er eentje van. Dat maakt, als je het eenmaal ziet, het zo uniek. Vergeet vooral je camera niet te pakken om het thuisfront een beeld te geven van wat jij in in het echt ervaren hebt, of film het. Eigenlijk is je enige zorg, als je deze reis gaat maken, de vraag of je wel genoeg opslag op je telefoon/camera hebt, om alles te kunnen vastleggen.

Meer informatie over de rondreizen vind je ook op: