Reis naar Groenland boeken

Ga je mee op vakantie naar Groenland? Van plan om een reis naar Groenland te boeken? Lees dan dit artikel door.
Een reis naar Groenland boeken is indrukwekkend en uniek. Groenland is zo’n plek waarvan je hebt gehoord en dacht zal ik er ooit nog eens rondlopen. De eerste keer is het bezoek erg indrukwekkend. Doordat Groenland een eiland is alles erg uniek. De bewoners (de Intuit) hebben veel eigen tradities en een geheel eigen cultuur.

Grootste eiland ter wereld.

Reis naar Groenland boeken
Een prachtige ijsrots in Groenland.

Wist je dat Groenland het grootste eiland ter wereld is? Groenland is wel meer dan vijftig keer zo groot als Nederland. Er wonen wel veel minder mensen, ongeveer 57.000 inwoners. Het grootste gedeelte van het eiland ligt bedekt onder het ijs. Dit heeft veel invloed op het dagelijks leven. Zo zijn er maar een beperkt aantal wegen. Alleen de kust is bewoonbaar, in het zuiden en westen. Het vervoer verloopt het meest met de boot en door de lucht. Zo is Groenland een heel andere beleving en is de reis een echt avontuur. Er zijn veel bergen, de hoogste berg is wel 3700m hoog.

Natuur in Groenland.

Groenland is qua landschap ruw, ruig en ideaal om een wandeling te maken. Tijdens een excursie hoor je van gids natuurlijk verhalen over de

Reis naar Groenland boeken
Een bijzondere plek op Groenland.

rijke geschiedenis en geniet je van de mooie uitzichten. Ga voor de veiligheid altijd wandelen met een gids, zo zie je de mooiste gebieden en loop je geen onnodig risico. Een excursie naar de ijsbergen en natuurlijk het noorderlicht is prachtig om te zien. De natuur in Groenland is erg bijzonder. In het arctische gebied zijn onder andere zeehonden en walvissen te zien. Je kunt ook heerlijk onthaasten in een van de heilzame heet waterbronnen.

Twee vakanties in een

Een reis naar Groenland wordt vaak gecombineerd met een reis naar IJsland. Zo heb je twee bijzondere en vakanties in een. Beiden eilanden zijn spectaculair en vol ontdekkingen. Bekijk je straks ook deze prachtige ongerepte natuur? Groenland maakt de avonturier in je wakker!