Korte reis Groenland

Het je ook zo’n zin in een korte wandelreis naar Groenland? Een paar dagen wandelen en er even tussenuit. Je kent de beelden vast wel. Die mooie natuur en kleurrijke huisjes. Samen met de gids maak je avontuurlijke tochten. Wat dacht je van een een fjord bezichtigen of een wandeling die start met een helikoptervlucht? In de winter kun je zelfs een hondensledetocht maken! Lees op deze pagina meer over een korte reis in Groenland.

Behalve van de natuur ontmoet je ook de traditionele inwoners van het eiland.

Korte reis Groenland
Het unieke landschap van Groenland.

De bevolking (de Inuit) hebben een eigen cultuur. De dorpen in Groenland bestaan voornamelijk uit visser dorpen, de voornaamste inkomstenbron naast het toerisme. Je kan hier dan ook genieten van heerlijke vis. Een lekkere zalm maaltijd of een forel na die stevige wandeling is echt lekker. Je kunt er ook voor kiezen te gaan kamperen in de omgeving van de fjorden. Het uitzicht is spectaculair. Je kunt kamperen op de kampeer terreinen (wild kamperen is niet toegestaan).

Korte reis Groenland, meer informatie:

Wist je dat veel wandelaars de trip naar Groenland boeken als aanvulling op een vakantie in IJsland. Je combineert dan twee wandelingen en beleeft nog meer. Hou er rekening mee dat Greenland kouder is dan IJsland. Dat komt omdat dit eiland, het grootste ter wereld, dichter bij de Noordpool ligt. Niet dat je het koud zult hebben: je kunt heerlijk ontspannen in de geothermische baden. Daar kun je wandelkleding omwisselen voor je zwembroek of badpak. Dat is lekker even chillen na die leuke

Korte reis Groenland
Het unieke Groenland.

wandeling.

De vikingen ontdekten dit fantastische eiland als eerste, heb jij je wandelschoenen al klaar staan? Groenland is echt ideaal voor een korte vakantie.

In de zomer en in de winter.

Neem de volgende zaken mee:

  • Verschillende lagen kleding (om warm te blijven)
  • Je zwembroek of je badpak
  • Je fototoestel
  • Als je graag vogels of zeehonden spot: je verrekijker!

Ervaring met het maken van een korte reis door Groenland?

Wil je je ervaring delen die je hebt met het maken van een korte reis door het unieke Groenland? Dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.