Georganiseerde reis Groenland

Het wordt wel eens gezegd dat Groenland het eiland is waar de kerstman en zijn rendieren verblijven op die 363 dagen in het jaar dat ze vakantie hebben. En dat is geen wonder! Het is namelijk een heerlijk vakantieland. De kerstman kan dus lekker z’n snowboots uittrekken en genieten van het prachtige uitzicht. Wil je dit zelf ook meemaken? Met een georganiseerde reis Groenland zul je elk gedeelte van dit eiland kunnen verkennen. Hieronder is meer informatie te vinden over Groenland.

Groenland informatie:

Wist je dat…

 • Groenland het grootste eiland ter wereld is, maar tegelijkertijd ook het dunst bevolkte eiland? Dit betekent dat het grootste gedeelte van het eiland onbevolkt is en dit maakt het de ideale plek om van de rust te genieten.
 • Georganiseerde reis Groenland
  Georganiseerde reis Groenland

  Je met een georganiseerde reis Groenland rustig en zonder zorgen het eiland kunt verkennen?
  het land sinds 2500 voor Christus bewoond werd door indianen? Pas in 1814 werd Groenland een deel van Denemarken. Als je het land bezoekt kun je dus leren van beide culturen.

 • Groenland eigenlijk niet zo ‘groen’ is. Het land werd zo genoemd door de IJslandse vluchteling Erik de Rode, toen het klimaat nog wat groener was. Tegenwoordig kan het beter ‘witland’ genoemd worden, vanwege de dikke lagen ijs waarmee het eiland bedekt wordt.
 • Omdat Groenland boven de noorpoolcirkel ligt, je hier de middernachtzon en het noorderlicht kan aanschouwen? De periode dat de zon niet ondergaat worden dit gevierd op het eiland. En als klap op de vuurpijl, kun je hier ook het prachtige noordlicht zien.
 • Groenlandse zomers vaak niet warmer zijn dan 10 graden? Het heersende klimaat in Groenland is het poolklimaat, met langs de kust een toendraklimaat. Het is echt een land voor mensen die graag de kou opzoeken. Ga dus met een koffer vol warme kleding en zoek de warmte op in de hotels en restaurants.
 • Je in Groenland kunt meedoen aan verschillende fysieke activiteiten? Probeer eens hondsledetochten, kajakken, mountainbiken of skitrekkings. Of maak gewoon een mooie wandeling.

Lees hier meer over de hoofdstad van Groenland.

Georganiseerde reis Groenland boeken?

Wanneer je een georganiseerde, bijvoorbeeld een groepsreis, naar Groenland wilt boeken, dan kan je naar één van de betreffende reisorganisaties gaan.