Beste reistijd Groenland

De grote ijsbergen, de gekleurde huisjes en de bijzondere flora en fauna maakt Groenland tot een bijzondere reisbestemming. Wil je kennis maken met dit bijzondere stukje aarde? Lees dan wanneer je er het best naar toe kunt gaan. Ook kom je achter de beste reistijd voor Groenland en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken via bepaalde reisorganisaties. Veel leesplezier toegewenst.

Beste reistijd Groenland, wanneer?

Wanneer is Groenland op haar mooist?

  • Wintersporten kun je theoretisch gezien het hele jaar doen in Groenland. Aan de kust zal in de zomer de temperatuur te hoog zijn voor wintersport, maar in het binnenland tref je dan nog steeds ijs. Voor veel mensen is de echte winter wel iets te koud en te donker. De omstandigheden kunnen zwaar zijn voor mensen die het niet gewend zijn of er niet op getraind zijn. De temperatuur kan zakken naar
    Beste reistijd Groenland
    Het unieke landschap van Groenland.

    min 50 graden en in combinatie met veel sneeuwval en donkere dagen, kun je voor verassingen komen te staan. De beste maanden om te wintersporten zijn maart en april.

  • Tijdens de zomerperiode kun je leuke excursies maken en actieve activiteiten ondernemen. Het wordt vaak niet warmer dan 10 of 12 graden overdag. De zomerperiode loopt van juni tot en met september. De beste maand om naar Groenland te gaan in de zomer, is in juni. In juni heb je nog geen last van de drukte van het hoogseizoen. Ook valt er minder neerslag dan in juli, augustus en september. Wel kun je al last krijgen van muggen. De muggen houden aan tot midden augustus. In september zijn de omstandigheden nog wel redelijk, maar kun je wel merken dat je in de overgangsperiode zit. Het weer kan dan ook alle kanten op gaan.
    Wanneer je ook een reis naar Groenland boekt, houd er altijd rekening mee, dat het vervoer in Groenland anders is dan we hier gewend zijn. Omdat de wegen onbegaanbaar zijn, wordt er vaak gebruik gemaakt van de boot, het vliegtuig en de hondenslee. Met barre omstandigheden kun je veel vertraging oplopen.

Mocht je een bepaalde periode hebben gekozen om naar Groenland te gaan, bijvoorbeeld voor het maken van een rondreis dan wensen wij je veel plezier.